Cele mai valoroase diamante din lumea intreaga

3754 afisari

De-a lungul timpului au fost descoperite diamante rare care au fost vandute pentru sume valoroase, astfel devenind unele dintre cele mai populare briliante din intreaga lume. Vrei sa stii care sunt cele mai scumpe diamante? Afla in cele ce urmeaza!
Royal Diamante
1. Diamantul Koh-I-Noor - pret neestimat
Koh-I-Noor, in traducere libera "munte de lumina", este un diamant de 105 carate (21.6 grame), originar din India. De-a lungul timpului, briliantul a fost detinut de diversi conducatori, insa acum este proprietatea Casei Regale Britanice si este tinut in Turnul Londrei, devenind astfel o atractie turistica.
 
2. Diamantul Sancy - pret neestimat
Diamantul Sancy este un briliant galben pal care are 55.23 carate (11.05 grame). Se spune ca acest diamant are origini indiene si se numara printre primele briliante care au fost taiate cu fatete simetrice. Piatra este neobisnuita si pentru ca nu are pavilion, doar cate o pereche de coroane pe o parte si pe cealalta. Acest diamant istoric face parte acum din colectia bijuterii lor franceze regale gazduita de Muzeul Louvre.
 
3. Diamantul Cullinan - in valoare de 400 de milioane de dolari
Diamantul Cullinan a fost cel mai mare briliant gasit vreodata in intreaga lume. Are 3,105,75 carate (621.35 grame), insa dupa ce a fost slefuit a ajuns la o greutate de 106 gramesi 530.2 carate.
 
4. Diamantul Sperantei - in valoare de 350 milioane de dolari
Diamantul Sperantei este cel mai mare briliant care se gaseste in Muzeul de Istorie Naturala Smithsonial din Washington DC. Vazut cu ochiul liber, diamantul are o nuanta albastra datorita urmelor de bor prezente in structura cristalina, dar sub lumina ultra violeta culoarea acestuia de vinerosiatica.
5. Diamantul Centenar De Beers - in valoare de 100 de milioane de dolari
Diamantul Centenar De Beers a fost clasificat de catre Institutul Gemologic al Amercii in grupa D, deoarece a fost evaluat ca fiind unul dintre cele mai pure diamante. Briliantul are 273.85 carate (54.77 grame) si este al treilea mare diamant al companiei De Beers.

6. Diamantul roz Steinmetz - in valoare de 25 de milioane de dolari
Diamantul roz Steinmetz cu o greutate de aproape 12 grame (59.60 carate) a fost evaluat de catre Institutul Gemologic al Americii ca fiind un briliant de un roz intens. Briliantul a facut parte din "Expozitia Diamantelor Smithsonian".
 
7. Diamantul Wittelsbach - in valoare de 16.5 milioane de dolari
Diamantul Wittelsbach, numit astfel dupa Der Blaue Wittelsbacher, este un briliant albastru de 35.36 carate (7.11 grame) cu un diametru de 40 mm si o adancime de 8.29 mm. Mult timp, diamantul a impodobit coroanele bavareze, dar si pe cele austriece, iar claritatea lui a fost comparata deseori cu cea a "Diamantului Sperantei".

8. Inima eternitatii - in valoare de 16 milioane de dolari
Inima eternitatii este un diamanat albastru intens de 27.64 carate (5.528 grame). Acest diamant este unul dintre cele mai rare briliante colorate. Inainte de a fi vandut companiei De Beers, briliantul a fost taiat de catre renumitul grup Steinmetz. Se spune ca briliantul a fost descoperit intr-o mina din Sudul Africii.
 
9. Diamantulrosu Moussaieff - in valoare de 7 milioane de dolari
Diamantul rosu Moussaieff de 5.11 carate are o taietura in forma de triunghi si cu toate ca este mai mic decat alte briliante scumpe, acesta este cel mai mare diamant rosu evaluat de catre Institutul Gemologic al Americii (GIA).
 
10. Diamantul Allnatt - in valoare de 3 milioane de dolari
Acest diamant a fost numit dupa maiorul Alfred Ernest Allnatt, unul dintre titularii briliantului. Diamantul Allnatt cu o taietura cushion (pernita) avea 101.29 carate si cantarea 20.258 carate. Acest briliant a fostvandut pentru suma de 3 milioane de dolari si datorita culorii intense pe care o avea - galben intens cu o saturatie ridicata.

www.royaldiamante.roTaguri: verighete diamant modele inele inel de logodna

Follow UsVoteaza articolul: nota 1nota 2nota 3nota 4nota 5(0/5, 0 voturi)

Comentarii(0)
Trebuie sa fii logat pentru a comenta. Apasa pentru a te loga in cont!
Furnizori

Ai nevoie de un fotograf, o florarie sau un machiaj la tine in judet sau nu neaparat?

Forum
Rochii de mireasa la...

Intra pe Malika Fashion[...]

Re: Ce faceti pentru a...

eu merg la cosmetica in fiecare luna si este super. ma simt atat de bine cand plec de acolo

Re: Porumbei albi la...

si mie mi-ar placea

Re: Ce alegeti pentru...

makeup artiste sau hair-stiliste de pe internet

Re: DILEMA: CE ROCHIE...

o rochie lunga eleganta ?i un toc mic ar fi super!