Stabilitatea in cuplu

7677 afisari

Sa iubim si sa traim iubirea, sa fim fericiti! Iata una dintre cele mai des intalnite aspiratii ale cuplului.
 
Cu toate acestea, vedem in jurul nostru cum aceasta dorinta in unele cupluri nu ajunge sa se implineasca. Se naste astfel fireasca intrebare “De ce?”. Oricat de puternica e iubirea, mai devreme sau mai tarziu, se ajunge la un conflict. Este normal sa fie asa intrucat un cuplu este construit din doi oameni cu personalitati diferite, care incearca sa convietuiasca in armonie, ori acest lucru nu se poate realiza fara lupta si efort. Trebuie sa fim constienti ca in lumea asta, nimic nu exista de la sine, ci totul se intretine. Iata cativa principali piloni pentru a mentine stabilitatea in cuplu.
Stabilitatea in cuplu
1. Comunicarea deschisa si sincera
Atunci cand un cuplu se casatoreste, se impletesc doua lumi si doua limbaje diferite. Modul in care comunica un cuplu reprezinta unul dintre cei mai puternici factori care determina succesul sau esecul relatiei lor. Fericirea unui cuplu poate fi masurata, in mare parte de eficienta comunicarii intre cei doi. Daca nu intelegem si nu folosim asa cum trebuie principiile de ascultare si de vorbire nu ne vom putea cunoaste sau intelege reciproc cu adevarat; vom ramane inchisi unul fata de celalalt. Lipsa comunicarii ducand astfel la lipsa de incredere.
 
2. Respectul reciproc
Acesta presupune ca fiecare partener sa-l aprecieze pe celalalt pentru cine este, intelegand si totodata neprovocand limitele partenerului.
 
3. Fidelitatea sexuala
Actul sexual este o cale de a-i spune celuilalt ”Tu si numai tu contezi pentru mine; iar eu iti demonstrez aceasta dedicandu-ma sa impartasesc placera numai cu tine. ”
Fidelitatea iti ofera sentimentul de siguranta, te face sa te simti iubit si important pentru omul pe care il iubesti. Astfel, nu esti chinuit de gelozie si-i acorzi partenerului credit nelimitat. Pe langa toate acestea vei avea si siguranta unei relatii cu un partener sanatos.

4. Increderea reciproca
Nu poate exista relatie armonioasa fara incredere. Ea este liantul care cimenteaza relatia, dandu-i trainicie, valoare si perenitate. Fiti insa constienti ca increderea e un lucru fragil, la care daca nu tineti, in timp, dragostea si siguranta vor disparea, iar intre voi doi se va deschide o prapastie.

5. Prietenia si sustinerea partenerului
Intr-o relatie sanatoasa, partenerul este langa tine dupa cum a jurat-o la inceput: ”…la bine si la rau”. El nu te va sustine doar in momentele grele si dificile, ci si cand vei primi, spre exemplu, rolul principal la o auditie.
 
6. Planuri comune
Evident, nu poti avansa in viata fara a avea planuri si visuri. A construi impreuna planuri, e o dovada de siguranta a vietii in doi. Doar astfel, viitorul devine stimulat si viata amandurora capata acelasi ritm.
Stabilitatea in cuplu
7. Impartirea sarcinilor si responsabilitatilor
Nu lasa responsabilitatile tale pe umerii celuilalt! Ele trebuiesc impartite din respect pentru partenerul tau. Atunci cand implicarea este doar din partea unuia, relatia incepe sa genereze neimpliniri si frustrari pentru cel implicat.

8. Dreptate/ Egalitate
In orice relatie este necesara existenta unui ciclu “ofera-primeste”, aceasta insa nu presupune sa tineti o socoteala si sa faceti lucrurile exact simetrice. Feriti-va sa nu fiti insa unul dintre acei parteneri care vor tot timpul sa-si impuna punctul de vedere, caci, prin astfel de comportament si gandire, nu veti face nimic altceva decat sa transformati relatia intr-o lupta pentru putere.

9. Intelegeti ca sunteti identitati separate
Din nefericire pentru unii dintre noi, atunci cand ne indragostim uitam ca suntem doua persoane diferite si minimalizam diferentele dintre noi. Dupa trecerea euforiei apar conflictele pe motivul ca celalalt nu actioneaza in maniera in care ai fi facut-o tu.
 
10. O viata sexuala sanatoasa si implinita este foarte importanta pentru ambii parteneri intr-o relatie de cuplu. Luptati sa evitati monotonia si rutina din pat. Nu va refuzati nici o placere si incercati sa va stimulati reciproc fanteziile sexuale.
 
Articol realizat de Cristina Pelin
Revista Ghidul Miresei - Editia 17


Taguri: cuplu mirese mirii sfaturi mirese sfat nunti organizare psiho

Follow Us



Voteaza articolul: nota 1nota 2nota 3nota 4nota 5(0/5, 0 voturi)

Comentarii(0)
Trebuie sa fii logat pentru a comenta. Apasa pentru a te loga in cont!
Furnizori

Ai nevoie de un fotograf, o florarie sau un machiaj la tine in judet sau nu neaparat?

Forum
Re: The president un...

Am fost de 2 ori acolo si am fost placut impresionat de fiecare data. Recomand pentru orice tip de[...]

Fara titlu

Rochii de mireasa la...

Intra pe Malika Fashion[...]

Re: Ce faceti pentru a...

eu merg la cosmetica in fiecare luna si este super. ma simt atat de bine cand plec de acolo

Re: Porumbei albi la...

si mie mi-ar placea